bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Legile lui Kirchhoff

În tehnica modernă se utilizează circuite electrice mult mai complicate, cu multe ramificații, numite rețele electrice, ce au următoarele elemente:

-nodurile reprezintă puncte din rețea în care se întâlnesc cel puțin trei curenți electrici;
-ramurile de rețea sunt porțiuni din rețeaua electrică cuprinse între două noduri succesive;
-ochiurile de rețea sunt contururi poligonale închise, formate dintr-o succesiune de rezistori și surse.

Prima lege a lui Kirchhoff este o expresie a conservării sarcinii electrice într-un nod al unei rețele electrice. Este evident că sarcina electrică totală ce pătrunde într-un nod de rețea trebuie să fie egală cu sarcina electrică ce părăsește acel nod:
Q1+Q2=Q3+Q4
Mișcarea sarcinilor electrice efectuându-se în același timp, se poate scrie:
I1+I2=I3+I4
I1+I2 - I3- I4= 0

sau

Suma algebrică a intensităților curenților electrici care se întâlnesc într-un nod de rețea este egală cu zero.

A doua lege a lui Kirchhoff se referă la ochiuri de rețea și afirmă că:

suma algebrică a tensiunilor electromotoare dintr-un ochi de rețea, este egală cu suma algebrică a căderilor de tensiune pe rezistorii din acel ochi de rețea

Pentru scrierea ecuației se alege un sens de referință și se consideră pozitive tensiunile care au același sens cu cel de referință, la fel și pentru intensitățile curenților:

E1+E2-E3-E4 = R1I1-R2I2-R3I3-R4I3+R5I4